Ne zamudite

Prijavi se na e-novice


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE PRODAJALNE memories.si

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne memories.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Opredelitev pojmov

1. ponudnik je Memories.si
2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

 

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Memories , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb POTRDI NAROČILO odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...).S tem je naročilo potrjeno, izdelki prejeti do 15.ure bodo poslani še istega dne. Če je rok dobave več kot 2 delovna dni ponudnik o tem obvesti kupca.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v enem tednu po sporočilu o odstopu.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

 

Plačilo

Naročene izdelke na Memories.si lahko plačate:

  • po povzetju
  • preko sistema PayPal
  • po predračunu na TRR

IBAN:  SI56 1010 0005 2389 016 , odprt pri banki KOPER

Pri izpolnjevanju naloga UPN v polje sklic najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 12835). V polju koda namena lahko izberete OTHR.
Naročeni izdelki bodo odpravljeni takoj po prejetem plačilu!  

Dostava

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner Trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil učinkoviteje.

 

Poštnina

Dostava naročenih izdelkov
Izdelke dostavlja Pošta Slovenije

Redna dostava: če naročite do 12h, bodo izdelki dostavljeni že naslednji dan - v nasprotnem primeru povprašajte o prispeli pošiljki na vaši pošti. V kolikor dostava v 24 urah ne bo možna, vas bomo o tem obvestili. V soboto, nedeljo in prazniki ne dostavljamo.


Strošek dostave
Glede na višino nakupa nudimo popuste pri dostavi. Tako stroški dostave znašajo:
do 30 Eur - 2,8 Eur
nad 30 Eur in do 50 Eur - 2,5 Eur
Nad 50 Eur je dostava brezplačnaStrošek redne dostave je enoten za celo Slovenijo.

 


Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi ob predstavitvi izdelka v spletni trgovini. Če v spletni trgovini informacije o garanciji ni, potem izdelek garancije nima.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom. Proizvajalec oz. njegov pooblaščeni servis je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45-ih dneh od dne prejema izdelka v popravilo, sicer pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom v brezhibnem stanju.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Popusti se ne seštevajo. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. 

Varen nakup s plačilom s kreditnimi karticami lahko opravite preko sistema PayPal.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

 

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Memories, Ulica heroja Rojška 67, 3000 Celje

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

1. jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

2. pošiljatelj mora biti jasno razviden

3. različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. 

4. željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o podjetju

Lea Muškotevc s.p.
Ulica heroja Rojska 67
3000 Celje

IBAN: SI56 1010 0005 2389 016
Matična številka: 6449000000
ID za DDV: SI82768447

Tel: 070 929 294

e: info@memories.si